Печінка є головною помічницею для організмі в процесі очищення від шкідливих речовин і накопичених токсинів.
Зелений чай – чай багатий рослинними антиоксидантами, які стають активними помічниками печінки в її головні функції: очищення організму, виведення токсинів.
Яблука – фрукти насичені пектином, попрацюють над очищенням Вашого шлунково-кишкового тракту.
Цитрусові – натуральні цитрусові соки або цитрусова вода (з додавання часточки лимона, лайма, апельсина) посприяють жовчного міхура у виробленні жовчі, прискорять процеси перетравлення їжі, а також, стануть ефективним профілактичним засобом жовчнокам'яної хвороби.
Морква і буряк – допоможуть печінки наявністю таких корисних речовин як бета-каротин і флавоноїди.
Капуста – при чому будь-яка: брюссельська, броколі, білокачанна. Цей овоч активізує дію ензимів знаходяться в нашій печінки, які відповідають за нейтралізацію токсинів.
Часник – речовини і корисні мікроелементи містяться в часнику стимулюють роботу печінки, алліцин і селену є її захисниками від більшості негативних факторів. Доза навіть в один зубчик щодня, буде вкрай корисна для здоров'я.
Горіхи – даний продукт багатий аргініном – основною амінокислотою нашого організму, яка зміцнює і нормалізує практично всі системи нашого організму, а жирні кислоти омега-3 допомагають відновлюватися самої печінки після посиленого навантаження.
Розторопша – рослина містить антиоксидант силімарин, який активно відновлює клітини органу і захищає його від шкідливих токсинів. Часто беруть в профілактичних цілях, у вигляді відвару.
Спаржа - для якнайшвидшого очищення спаржу рекомендують вживати щодня. Завдяки цьому продукту активізується діяльність таких ферментів, які сприяють розщепленню шкідливих речовин в організмі.