Вчений із Брайтонського університету у Великій Британії Хал Сосабовскі розповів про алкогольні напої, які призводять до швидкого сп'яніння та викликають найбільше похмілля.
Так, ефект від вживання напою впливає вміст у ньому етанолу, частка якого зазвичай коливається від 5% до 40%.
За словами Хала Сосабовські , найлегше сп'яніти від хересу та портвейну. Ці напої відрізняються високим вмістом алкоголю (близько 20%) та швидкою всмоктуванням.
До списку увійшли віскі та інші міцні напої. При цьому через високий градус вони повільно всмоктуються кровоносною системою, оскільки пригнічують роботу клітин шлунка. До швидкого сп'яніння призводять і ігристі вина, через те, що газація підвищує всмоктування.
Вчений також рекомендував не чергувати алкогольні напої міцністю понад 40 градусів із водою. При розведенні відсоток етанолу знижується вдвічі, що призводить до стрімкого сп'яніння.
За словами експерта, не слід запивати легкий алкоголь міцним. А щоб почуватися наступного ранку «трохи менш погано», Сосабовський порадив пити горілку. При цьому, єдиним способом не перепити, за словами вченого, є відмова від вживання алкоголю в принципі.
За даними дослідників, мутація ферменту, що бере участь у розщепленні алкоголю, підвищує ступінь пошкодження клітин у людей, які страждають на хворобу Альцгеймера. Зовні це проявляється у почервонінні обличчя після вживання алкоголю. Таку особливість організму має 8% населення.