Експерти Національного інституту сільськогосподарських досліджень Франції з'ясували, що регулярне вживання грейпфрутового соку може істотно знизити ризики розвитку проблем з серцем і судинами.
Експерти відзначають: це не стосується пакетованого соку з магазину, позитивним ефектом володіє тільки свіжовичавлений сік.
У такому напої містяться флавони - це корисні органічні сполуки, за світло яких і досягається лікувальний ефект напою.
У дослідженні французьких вчених взяли участь 48 жінок у віці від 50 до 65 років.
У них не було явних проблем зі здоров'ям, але всі вони входили до групи ризику серцево-судинних захворювань.
Половина жінок щодня випивала по 340 мілілітрів грейпфрутового соку, а решта пили такий же напій, але без органічних речовин.
Через кілька місяців групи помінялися місцями.
Всього дослідження тривало 6 місяців. Після цього періоду вчені оцінили вплив вживання грейпфрутового соку на організм. Зокрема, фахівці оцінили еластичність судин жінок.
Дослідження показало, що фреш позитивно вплинув на стан кровоносних судин учасниць експерименту. А у жінок, які вживали сік без флавононів, практично ніяких змін не спостерігалося.