Хліб - всьому голова. Так завжди кажуть старші люди. І нагадують, що викидати його - гріх. Однак, якщо неправильно зберігати випічку, вона зачерствіє і навіть може покритися пліснявою. "Реанімувати" черствий хліб ще можна, а от запліснявілий точно доведеться викинути.
Більшість людей зберігають буханки у спеціальній хлібниці або ж просто у пакеті на столі чи в кухонній шафі. Однак, виявляється, все це — не найкращі варіанти. Оскільки кухня — одне з найтепліших місць у будинку, це може призвести до того, що хліб швидко зачерствіє. Тому так можна робити тільки, якщо ви впевнені, що дуже швидко з’їсте всю хлібину. Якщо ж ні — треба обрати інше місце для зберігання випічки.
Спробуйте класти хліб у холодильник. Це допоможе йому довше залишатися свіжим.
Ще одна порада – не зберігайте його у поліетиленовому пакеті, в якому він продається. Краще — перед тим як покласти його у холодильник — перекласти хлібину у тканинний або паперовий пакет. Це дозволить хлібу дихати і не дасть йому запліснявіти.