Продукти не тільки забезпечують організм необхідною енергією і поживними речовинами, вони також дуже впливають на роботу органів.
Численні дослідження показують, що певні продукти здатні зміцнити здоров’я мозку, особливо в літньому віці. Найкорисніші з них перерахували дієтологи
Волоські горіхи
З усіх горіхів волоські вважаються найкориснішими для поліпшення пам’яті і концентрації. «Волоські горіхи містять важливі живильні речовини, включаючи поліфеноли, токофероли і поліненасичені жирні кислоти, які підтримують здоров’я мозку», — розповіли фахівці.
Недавнє дослідження показало, що жінки у віці від 50 до 60 років , які споживали принаймні дві порції волоських горіхів в тиждень, мали більше шансів на здорову старість. Зокрема, горіхи здатні знизити ризик розвитку хронічних захворювань і порушень пам’яті. Згідно The Nutrition Twins, одна порція волоських горіхів дорівнює 1/4 склянки.
Чорниця
Дика чорниця стимулює роботу мозку, покращує когнітивні здібності і пам’ять. Ягода багата поживними речовинами, в тому числі антиоксидантами. Фахівці радять включати її в щоденний раціон, додаючи в каші, коктейлі або йогурт.
Гранатовий сік
Гранатовий сік також є хорошим джерелом антиоксидантів, які допомагають захистити мозок від дії вільних радикалів. Дослідження показали, що гранатовий сік покращує пам’ять у літніх людей, а також може допомогти запобігти хворобі Альцгеймера.
Яйця
Яйця є одним з кращих джерел холіну, який має вирішальне значення для здоров’я мозку на всіх етапах життя. Дослідження показують, що люди, які отримують достатньо цієї речовини, рідше страждають від деменції.
Крім того, серед корисних для мозку продуктів експерти виділили журавлину, жирну рибу, яку необхідно їсти кілька разів в тиждень, і апельсини. Останні містять велику кількість вітаміну С, який покращує когнітивні функції і уповільнює утворення амілоїдних бляшок, пов’язаних з розвитком хвороби Альцгеймера.