Люди, які не споживають алкоголь, можуть обирати напої без спирту. Їх є безліч - від звичайного пива до шампанського. Експертка з харчування Ліза Годфрі розповіла, чи є користь для організму з таких напоїв.
Безалкогольні напої вважають здоровим замінником спиртних. Як виявилось, це твердження є неправдивим.
Алкоголь є дуже ефективним носієм смаку, тому, коли його видаляють, виробники шукають альтернативні методи додати цей смак, — сказала експертка.
Зробити це можна за допомогою великої кількості цукру. Він викликає сплеск дофаміну в мозку. Внаслідок цього люди відчувають задоволення від напою.
Алкоголь містить в собі сім калорій на один грам, а цукор — чотири. Напої без спирту можуть бути менш калорійними, однак вони занадто солодкі. Цукор викликає різкий сплеск інсуліну. Внаслідок цього утворюється жир.
100 мл пива мають 42 калорії. В його складі цукру — 0, а безалкогольний напій містить в собі 1,3 грама. Шампанське без спирту включає в свій склад в чотири рази більше підсолоджувачів. Смаком воно подібне до виноградного соку.
В алкогольному вині міститься 0,9 грама цукру, а в напої без спирту — 4,5 грама.
Експертка наголосила, що найкращий алкогольний та безалкогольний напій — це джин. У його складі зовсім немає цукру. Різниця в тому, що алкогольний напій має 213 калорій, а інший — 12.