Німецькі лікарі назвали їжу, яка регулярно дратує стінки кишечника та веде до запалень.
Вчені з Німецького науково-дослідного інституту раку (DKFZ) провели низку досліджень і з'ясували, що за останні роки статистика захворювань на колоректальний рак у людей після 50 років тільки зростає.
Фахівці вважають, що вплинути на майбутнє свого здоров'я може кожен охочий, лише змінивши харчові звички. Адже саме неправильне харчування найчастіше веде до подразнення кишечника і викликає цим захворювання в черевній порожнині. Люди, які притаються нерегулярно або вживають в їжу корисну їжу більш схильні до різних інфекцій, а в перспективі і онкологічних захворювань кишечника.
Продукти, які можуть спровокувати появу онкологічних захворювань шлунково-кишкового тракту (якщо вживати такі продукти щодня, мікроорганізми в них та канцерогени будуть пригнічувати природну мікрофлору):
Продукти, споживання яких варто обмежити
- Переварені, копчені та сильно оброблені ковбасні вироби;
- Погані жири: майонез, маргарин, сало;
- Вироби із цукром;
- Вироби з білого борошна.
- Продукти, які допомагають захищати мікрофлору кишечника:
- Клітковина (міститься в овочах, ягодах, бобах, фруктах, висівках, горіхах);
- Банани (можна використовувати як альтернативу цукру при випіканні);
- Риба (але не копчена);
- Квашена капуста;
- Чорний хліб.
Зазначимо, що фахівці наполягають на важливості бобових у раціоні, оскільки вони містять велику кількість клітковини, яка є живильною для мікрофлори.