Дослідження британських та італійських вчених довели здатність звичайних бананів захистити від тромбів.
Згідно дослідження, якщо з'їдати по одному банану зранку, в обід, на вечерю, то ризик утворення тромбів та інсульту знижується на 21%. Це відбувається завдяки тому, що організм отримує необхідну порцію калію, який якраз і відіграє основну роль у зниженні ризику утворення тромбів, пише ITV.
Як вважають експерти, якщо отримувати 1600 г калію на добу з бананами, чи іншими продуктами, що містять калій, можна знизити небезпеку виникнення інсульту на 21%
Крім запобігання тромбоутворення банани:
- знижують кров'яний тиск, корисні для серця;
- допомагають при печії, їх можна розглядати як природні антациди — сполуки, що зв'язують кислоти. Тому банани корисні для шлунку;
- містять багато заліза;
- є джерелом енергії;
- допомагають від депресій. Вони містять велику кількість триптофану, що перетворюється в серотонін в організмі, який в цілому покращує настрій;
- полегшують запор. Достатню кількість харчових волокон, які є у бананах сприяють регулярним випорожненням;
- заспокоюють нерви завдяки вмісту вітаміну В;
- регулюють температуру тіла.