Смачно і корисно!
Лікар-дієтолог Ольга Корабльова розповіла, що сир – це продукт, який підходить для щоденного вживання.
"100-200 грамів цього продукту позбавлять багатьох проблем зі здоров'ям", - запевняє медик.
Під час щоденного вживання сиру: Підвищується гемоглобін. У складі сиру міститься залізо (0,4 міліграма на 100 г), яке використовує організм для створення гемоглобіну, тому вживання сиру запобігає анемії.
Корисно для печінки. Амінокислота мітеонін у продукті позитивно впливає на жировий обмін, що корисно на печінці та запобігає її ожиріння.
Насичує організм і захищає від переїдання, що буде дуже доречним для людей, які бажають позбутися зайвих кілограмів. Зміцнюються м'язи. Білок сиру засвоюється організмом краще за м'ясне через сквашування. Він ефективно підтримує добрий стан м'язів, допомагає нарощувати м'язову масу. Сприяє поліпшенню стану зубів, волосся та нігтів завдяки фосфору та кальцію у складі.
Позитивно впливає на нервову систему завдяки наявності в продукті триптофану-амінокислоти, яка допоможе впоратися з тривожністю та покращить якість сну.
Крім цього, сир допоможе поліпшити жіноче здоров'я, нормалізувати рівень цукру в крові, і знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань.
Як і всі продукти сир має протипоказання:
- Індивідуальна нестерпність.
- Алергічні реакції.
- Захворювання нирок.
- Ожиріння. При проблемі з вагою необхідно ретельно контролювати калорійність продукту.