За дотримання обмежень у його вживанні сир корисний усім, вважає лікар-гастроентеролог Марія Колесникова.
Лікар Колесникова розповіла про властивості сиру, які зміцнюють здоров’я. Однією із них є здатність продукту стимулювати вироблення в організмі ендорфінів – речовин, які забезпечують гарний настрій, позитивізм, тонус. Завдяки цьому сир корисний для профілактики втоми та безсоння.
Колесникова зазначила, що якісний сир – це завжди джерело важливих вітамінів та мікроелементів.
Марія Колесникова підкреслила, що коли йдеться про вживання сиру, потрібно мати на увазі: продукт потрібно їсти помірно, досить скромного шматочка на день. Лікарка заявила, що 100 грамів сиру щодня вживати не потрібно. Від плавленого сиру краще відмовитись зовсім.