За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я щороку від серцево-судинних захворювань вмирає 17,5 мільйонів людей.
Щоб знизити ризик виникнення серцево-судинних захворювань, медики рекомендують включити до свого раціону продукти, які допоможуть покращити показники артеріального тиску, рівня тригліцеридів і холестерину.
Листова зелень
У її складі знаходиться вітамін К та природні сполуки нітрати, які сприяють зниженню кров'яного тиску та покращенню артеріальної функції.
У складіавокадо безліч мононенасичених жирів та калію, які допомагають знизити рівень холестерину, тиск, скорочують ризик появи метаболічного синдрому, що сприяє розвитку атеросклерозу та ішемічної хвороби серця.
Ягоди - це просто криниця антиоксидантів. Результати багатьох досліджень показали, що включення ягід у щоденне меню допомагає боротися з розвитком відразу кількох факторів ризику серцевих захворювань.
Жирна риба у своєму складі має омега-3 жирні поліненасичені кислоти. Цей продукт ефективно перешкоджає посиленню факторів ризику серцевих захворювань, таких як артеріальний тиск, високі рівні тригліцеридів та холестерину у крові.
Темний шоколад містить антиоксидантні сполуки флавоноїди, які "гальмують" процес розвитку кальцинованих бляшок в артеріях та виникнення ішемічної хвороби серця.