Деякі трави – це справжні миттєві приборкувачі сильної тяги до чогось солодкого.
Сильний потяг до солодкого виникає несподівано і знайомий багатьом. Ця проблема є актуальною для тих, хто стежить за добовою нормою споживання цукру, що дуже важливо для здоров’я. На щастя, є деякі корисні продукти, які допоможуть миттєво взяти під контроль потяг до солодкого. До того ж вони смачні!
3 спеції, які допоможуть вам подолати потяг до солодкого:
Кориця: знижує рівень цукру на крові. Ця спеція не тільки покращує смак страв, але й дуже корисна, у тому числі при діабеті. Дослідження підтверджують, що кориця знижує рівні інсуліну, «поганого» холестерину та тригліцеридів, які є фактором ризику серцево-судинних захворювань. Найчастіше у продажу кориця Цейлона з Китаю, так ось, перша набагато корисніша.
Солодка: замінник цукерок. Корінь цієї рослини допоможе збити гостре бажання солодкого. Ви можете жувати його, як жувальну гумку, або розсмоктувати, як льодяник. Як варіант, заваріть чай. У той же час інгредієнти, що містяться в солодці, зменшують рівень цукру в крові, мають протизапальні і покращують резистентність до інсуліну властивостями.
Куркума: бореться з потягом до солодкого. Куркумін, який, витягується з цього кореня, не тільки має протиракові та протизапальні властивості, а й бореться з тягою до солодкого. Оскільки регулярний прийом цієї спеції знижує рівень цукру в крові та регулює викид інсуліну, то потяг до цукру взагалі не виникає.
Щоб отримати максимальну користь від куркуміну, вживайте спецію з невеликою кількістю олії та чорного перцю.