Перший прийом їжі вважається найважливішим, оскільки дозволяє почати день зі здорової ноти і забезпечити організм необхідною енергією. Багато хто знає, що однією з найздоровіших страв на сніданок вважається вівсянка, яка багата важливими живильними речовинами і клітковиною
Однак, незважаючи на гадану простоту приготування страви, є кілька некорисних способів, які можуть його зіпсувати. Лікар-дієтолог Маккензі Берджесс розповів, як не допустити головної помилки.
Хоча злакові і містять велику кількість різних вітамінів і мінералів, кількість білка в них невелика, зазначив він. «За даними Міністерства сільського господарства США, одна миска вареної вівсянки, приготованої з використанням води, містить тільки 6 грамів білка. Наша мета — близько 15-20 грамів білка на сніданок », — розповів лікар.
Він пояснив, що якщо почати день з великої дози протеїну, то можна набагато довше залишатися ситим. Щоб збільшити вміст білка в каші, Берджесс порадив додати в неї кілька ложок грецького йогурту, ложку горіхового масла або протеїнового порошку. Горіхове масло також додасть страві яскравий аромат, а грецький йогурт зробить його більш кремоподібним, додав дієтолог.
Основною помилкою, яка допускається при приготуванні вівсянки, є додавання в неї цукру. Такий спосіб може завдати шкоди здоров’ю серця, майже зводячи нанівець благотворний вплив каші.