В даний час однією з основних причин передчасної смерті є серцево-судинні захворювання, з яких 80% викликані атеросклерозом. Головним фактором ризику їх появи вважається високий рівень холестерину в організмі.
Цей стан, в свою чергу, викликано неправильним харчуванням.
Як повідомили фахівці, впоратися з проблемою можна включивши в раціон рибу, замінивши нею Червоне і перероблене м’ясо.
Найкраще холестерин знижує жирна риба. До неї відноситься скумбрія, лосось, оселедець, кілька, сардини і форель.
Крім того, корисними омега-3 жирними кислотами багаті і деякі молюски, наприклад, кальмари, краби і устриці.
“Здорова, збалансована дієта повинна включати як мінімум дві порції риби на тиждень, в тому числі одну порцію жирної”, – додали в фахівці.
Проте експерти попередили, що зловживати рибою не варто, так як в ній може бути невелика кількість шкідливих речовин, які мають властивість накопичуватися в організмі.
З цієї ж причини не рекомендується їсти занадто багато білої риби, в тому числі морського ляща, морського окуня і палтуса.