Знизити ризик розвитку раку, зменшити запалення і захистити здоров’я мозку допоможе латте з куркумою.
Напій готується з соку куркуми холодного віджиму з додаванням мигдального або кокосового молока.
За словами експертів в області здорового харчування, такий латте став основним напоєм в раціоні людей, які хочуть прожити довше.
В основі розвитку багатьох поширених захворювань, таких як атеросклероз, діабет, рак і недоумство, лежить хронічне запалення. Вчені вже довели, що куркумін може пригнічувати його завдяки своїм потужним антиоксидантним і протизапальним властивостям.
Наприклад, у дослідженні, опублікованому в журналі American Journal of Geriatric Psychiatry, було проаналізовано переваги вживання куркуми для поліпшення здоров’я мозку.
В результаті було виявлено, що у людей, які приймали спецію два рази в день (90 мг), спостерігалося значне поліпшення пам’яті і уваги. У когнітивних тестах їх результати покращилися на 28% за 18 місяців експерименту.
Крім того, в мозку цих учасників зменшилася кількість амілоїдних і тау-сигналів в мигдалеподібному тілі і гіпоталамусі.
При цьому дослідження, опубліковане в журналі Cancer Letters, показало, що куркума може пригнічувати ріст злоякісної пухлини.
На думку фахівців з онкологічного центру ім. М. д. Андерсона, здатність куркуміну вбивати ракові клітини може бути корисною при розробці майбутніх ліків.
Також Вчені виявили, що куркума знижує рівень глюкози в крові і покращує резистентність до інсуліну.