Вживання цих овочів сприяє активному очищенню організму від зайвої води і потенційних токсинів, поліпшенню кишкової мікрофлори, прискоренню метаболізму.
Броколі. Містить кальцій, який є відомим спалювачем жиру, а також багато вітаміну С. за словами експертів, це дуже гарне поєднання, якщо необхідно прискорити обмін речовин і вивести зайву рідину, що викликає набряки.
Дика спаржа. Її вживання збільшує в організмі рівень глутатіону. Цей ендогенний антиоксидант бере участь у всіх захисних механізмах організму від патогенів. Він пов’язує небажані токсини, хімічні речовини, метаболіти ліків, завдяки чому підтримуються активними наші внутрішні ресурси, включаючи метаболізм.
Цикорій. Сприяє виробленню жовчі, таким чином, підтримує функцію печінки по очищенню крові і позбавлення від шкідливих речовин. Овоч дає такі важливі мінерали, як калій, фосфор і кальцій. Крім того, містить клітковину інулін, благотворно впливає на кишкову флору, зміцнює імунну систему.
Фенхель. Цибулини фенхеля багаті клітковиною і фолієвою кислотою, їх споживання вчені називають способом профілактики раку товстої кишки. Волокна цього овоча очищають кишечник, пов’язуючи і виводячи з нього небажані речовини.
Капуста. Завдяки своїй насиченості вітамінами (в капусті, наприклад, дуже багато вітаміну А) надає оздоровлюючу і профілактичну дію проти запорів, допомагає знизити концентрацію холестерину і жирів в крові, забезпечує здорову кишкову флору. Фахівці звертають увагу на калі-даний сорт капусти містить майже всі вітаміни групи B, Вітамін C і кальцій – таке поєднання ефективно прискорює метаболізм.
Огірки. Овочі на 95 відсотків складаються з води, низькокалорійні і при цьому містять калій, залізо, магній, кальцій, вітаміни А, К і С. Крім користі для обміну речовин, огірки також підтримують гідратацію організму, допомагають йому активніше виводити зайві і небажані речовини.
Морква. Є відмінним доступним постачальником вітаміну А, також містить вітаміни К і С, мінерали калій, кальцій, фосфор і магній. Дія такого комплексу речовин ефективно стимулює роботу шлунково-кишкового тракту, очищає від накопичених забруднювачів.
Брюссельська капуста. Крім великої кількості вітаміну С містить багато сірки, що володіє ефектом детокса: відомо, що вона активує ферменти, які допомагають зміцнити і захистити печінку.
Буряк. Підтримує функцію клітин печінки і жовчного міхура, надає травну і сечогінну дію, завдяки чому організм швидше очищається від усього зайвого. До того ж її мінерали і клітковина покращують функцію нирок.
Цибуля. Овоч багатий антиоксидантами і містить сірковмісні амінокислоти, необхідні для вироблення глутатіону – все це прекрасно підходить для очищення організму від небажаних речовин.