У переважної більшості поціновувачів чаю цей напій асоціюється з киплячим чайником з якого йде густа пара.
Однак існує також культура холодного чаювання. При цьому насолоди від такого напою анітрохи не менше, а корисних мікроелементів при холодному заварюванні залишається в напої вдосталь.
Про це повідомляє сайт «Наше Місто».
Загальновідомо, що до складу чаю входять вітаміни різних груп.
- Калій
- Магній
- Фосфор
- Фтор
- Мідь
- Цинк
Але при термічній обробці частина корисних речовин просто гине. Тому, якщо застосовувати холодний метод заварювання, більшість вітамінів можна буде зберегти, вважають дієтологи.
У чому різниця
Заварюючи чай у холодній воді, його смак серйозно відрізнятиметься від того, до якого звикли багато людей. За правильної технології заварювання смак напою стане соковитим і яскравим. Щоб досягти цього, необхідно чітко дотримуватися правил приготування.
Спосіб холодного заварювання
- Підготуйте воду. Вона має бути чистою та смачною. Використовувати кип’ячену воду не варто, оскільки вона негативно вплине на смак напою.
Для заварювання можна використовувати звичайний чайник. - На дно поклаіть декілька ложок чаю.
- Чайник залийте водою.
- Далі помістіть чайник у холодильник на декілька годин. Коли настоїться чай, його можна вживати.
- Термін заварювання чаю в холодній воді залежить від того, який сорт вибрати. Якщо розглядати чорний або зелений чай, він заварюватиметься близько 4 годин.