Китайське видання Sohu опублікувало список продуктів, які повинні піддаватися обов’язковій термічній обробці. В іншому випадку вони можуть нашкодити здоров’ю.
В першу чергу, м’ясо обов’язково потрібно заливати окропом до приготування. Це видаляє мікроорганізми, які провокують неприємний запах. В’ялені, мариновані продукти і деякі свіжі овочі, такі як: спаржа, селера і броколі важливо також бланшувати. Вони можуть піддаватися обробці пестицидами, які є небезпечними для людського здоров’я.
Овочі, що містять велику кількість щавлевої кислоти, також слід заливати окропом для її розчинення. Якщо цього не зробити, кислота може вступити в реакцію з кальцієм, що негативно впливає на його засвоєння. Для стручкової і звичайної квасолі термічна обробка є обов’язковою умовою при прийомі в їжу.
Вище названі типи продуктів, які не варто вживати сирими. Обов’язково потрібно піддати їх термічній обробці. Варто піклуватися не тільки про себе, але і про здоров’я сім’ї.