Вчені з Індії в ході дослідження перерахували продукти, які можуть стати ідеальним засобом від похмілля. Проводилася відповідна робота фахівцями з Інституту хімічної технології в Мумбаї.
Експерти вказують, що найчастіше ступінь сп’яніння залежить від того, що саме пила людина, не останню роль відіграють генетичні особливості, а також швидкість розщеплення спиртного. Однак вчені знайшли спосіб полегшити наслідки застілля.
У переліку ефективних при такому стані продуктів виявилися помідори, огірки, сир, лайм, також згадуються груша і кокосове молоко. Для більш вираженої ефективності можна спробувати коктейль, який випробовували на групі добровольців з 15 осіб.
Він на 65% складається з груші, 25% припадає на лайм, ще 10% — на кокосове молоко. Полегшити похмілля також можна за допомогою пшениці, імбиру, знежирених вершків, какао або фініків.