Вживання продукту призвело до зниження рівня споживання холестерину та вуглеводів та збільшення споживання клітковини та корисних жирів.
Вчені Маастрихтського університету (Нідерланди) встановили, що довгострокове вживання суміші різних горіхів благотворно впливають на стан судинної системи головного мозку та когнітивні здібності у людей похилого віку. Результати дослідження були опубліковані у журналі Clinical Nutrition.
У роботі вчених взяли участь 28 літніх чоловіків та жінок. Протягом чотирьох місяців частину учасників щодня вживали 60 г суміші горіхів, включаючи кешью, волоські горіхи, фундук та фісташки. На початку кілька разів протягом і в кінці дослідження оцінювали функції периферичних судин головного мозку, а також когнітивні показники учасників.
Результати показали, що вживання горіхів призвело до зниження рівня споживання холестерину та вуглеводів та збільшення споживання клітковини та корисних жирів у порівнянні з контрольною групою. Стан судинної системи мозку покращився, як і пам'ять (на 16%) добровольців, які вживають горіхи.
Жодних негативних наслідків такої дієти вчені не зафіксували.