У деяких випадках запалення і болі в суглобах, які зазвичай спостерігаються при артриті, може провокувати навіть здорова їжа.
Артрит є причиною більшості скарг на біль у суглобах у всьому світі. Такий біль, як правило, говорить про загострення цього невиліковного захворювання, при якому відбувається активізація запальних процесів. Згодом больові відчуття стають виснажливими, що в кінцевому підсумку може обмежити рух і взагалі поставити під загрозу рухливість людини.
Також провокувати запалення можуть жирні кислоти омега-6: їх багатим джерелом є м’ясо, в тому числі корисна в багатьох відношеннях курятина.
Ще одна можлива причина розпухлих і хворобливих суглобів – надлишок насичених жирів, що містяться і в корисних продуктах (їх багато в червоному м’ясі, жирних молочних продуктах, вершковому маслі, шкірі птиці).
Для профілактики запалення і його несприятливих наслідків експерти радять вживати в їжу більше натуральних необроблених продуктів, що містять вітаміни, мінерали, антиоксиданти, поліненасичені жирні кислоти омега-3.