U-News » Здоров'я » Сім «здорових» продуктів, які насправді шкідливіші за цукерки
Всі новини

Сім «здорових» продуктів, які насправді шкідливіші за цукерки

У сучасному світі безліч видів їжі продається з маркуванням «здорова» й багато людей просто вірять такій наклейці, не заглиблюються в інформацію й вважають, що справді споживають здорову їжу, а не «всякі ваші цукерки і макдональдси».

Багато з цих продуктів мають відчутні переваги для способу життя та містять вітаміни, мінерали та інші позитивні поживні речовини (як і загалом більшість продуктів), але при цьому мають й шкідливі сторони та набагато корисніші аналоги.

Всі ми знаємо, що цукерки є одним з еталонів шкідливих продуктів. Ці солодощі шкодять всьому: від зубів та шкіри й до шлунка. Але сучасні маркетологи навчилися продавати деякі продукти під виглядом «здорових», хоча насправді вони можуть бути навіть шкідливішими за цукерки. Щоб з’ясувати, які продукти є менш корисними для нашого організму, ніж цукерки, важливо зрозуміти, чому цукерки шкідливі.

Цукерки, як правило, вважаються нездоровим продуктом, оскільки вони містять багато цукру та калорій і зазвичай не мають великої поживної цінності. Споживання занадто великої кількості цукру може призвести до низки проблем зі здоров’ям, включаючи збільшення ваги, карієс і підвищений ризик деяких хронічних захворювань, таких як діабет та хвороби серця.

Експерти зазначають, що цукерки часто класифікують як їжу з «порожніми калоріями», тобто вони забезпечують енергією (калоріями), але містять мало таких основних поживних речовин, як вітаміни, мінерали та клітковина. Дієтологи рекомендують обмежувати споживання продуктів з високим вмістом цукру, таких як цукерки.

Популярні «здорові» продукти, які насправді шкідливіші за цукерки

Сухофрукти

Можливо, ви ніколи не думали, що фрукти можуть бути для вас гіршими, ніж цукерки. Проте сухофрукти створюють низку проблем, особливо якщо порівнювати їх із чимось на зразок твердих фруктових цукерок.

Хоча фрукти зазвичай вважаються здоровою їжею, сухофрукти часто мають високий вміст цукру та калорій. Вони також зазвичай менші за розміром, тому їх легко з’їсти більше, ніж свіжих фруктів, що може сприяти збільшенню ваги. Замість того, щоб звертатися до сухофруктів, вибирайте такі ж зручні цілі фрукти, наприклад, яблука та банани. Не потрібно повністю відмовлятися від сухофруктів, але просто споживайте їх у помірних кількостях.

Гранола

Коли ви думаєте про корисні зернові продукти, швидше за все, на думку спадає гранола. Хоча багато компаній хочуть, щоб ви розглядали цю їжу як корисну альтернативу іншим солодким пластівцям для сніданку, багато видів граноли використовують різні олії для зв’язування зерен, які потім підсолоджуються цукром.

Експерти зазначають, що гранола часто продається як здоровий продукт, але в ній може бути багато цукру та нездорових жирів. Важливо читати етикетку та вибирати гранолу з меншим вмістом цукру, яка виготовлена ​​з цільного зерна та містить корисні жири.

Енергетичні батончики

Енергетичні батончики знайшли свою нішу серед людей, які піклуються про здоров’я, частково завдяки їхнім рекламним кампаніям із зображеннями спортсменів. Хоча багато хто вважає, що активний і здоровий спосіб життя та енергетичні батончики йдуть в комплекті, але ця їжа має темну поживну основу. Коли ви подивитесь на етикетку і прочитаєте інформацію про поживну цінність, ви можете бути шоковані, побачивши неймовірно високий відсоток вуглеводів і жиру.

Дієтологи зазначають, що багато різновидів енергетичних батончиків містять багато цукру та калорій, так само як і цукерки. Важливо вибирати енергетичні батончики, виготовлені з цільного зерна та з мінімальним вмістом цукру.

Злакові батончики

Пластівці мають доволі спірну репутацію, адже багато версій цього основного продукту для сніданку постачаються з цукром. Хоча певні цільнозернові злаки можуть не завдати такої ж харчової шкоди, як цукерки, але ви, мабуть, не побачите їх у формі зернових батончиків. Пропоновані як здорові сніданки на ходу, деякі злакові еволюціонували до окремо запакованих батончиків. Хоча реклама таких злакових батончиків виглядає досить здоровою, не обманюйте себе. Багато з них містять більше цукру, ніж шоколадні батончики, й часто мають так само мало клітковини.

Заморожений йогурт

Якщо вам потрібно подати гостям здоровий десерт і доводиться вибирати між цукерками та замороженим йогуртом, заморожений йогурт здається очевидним вибором. Хоча в Україні цей продукт не надто популярний, на Заході маркетинг навколо цього кондитерського виробу робить його схожим на здорову альтернативу десерту, попри велику кількість цукру та жиру в кожній порції.

Дієтологи зазначають, що багато видів замороженого йогурту містять багато цукру. Часто більше, ніж цукерки та звичайне морозиво. Й деякі люди думають: «ну раз це йогурт, то можна з’їсти більшу порцію, він же корисніший за морозиво».

Консервований суп

За останні роки у світі з’явилося багато типів «здорових» консервованих супів, але не кожен бренд на ринку зміг підтвердити такі заяви й виправдати очікування споживачів. Через надзвичайно високий вміст натрію, майже без протеїну чи клітковини, високий вміст цукру та пакування з вмістом BPA (Бісфенол-А – хімічна речовина, шкідлива для людей), багатьом було б корисніше з’їсти жменю цукерок з мигдалем, ніж суп у банці.

Знежирена заправка для салату

На жаль, багато нежирних заправок для салатів компенсують різницю смаку коштом високого вмісту цукру та низькоякісного жиру. Зазвичай основним інгредієнтом цього продукту є рослинна олія, яка містить велику кількість омега-6 жирних кислот, що можуть призвести до хронічного запалення в організмі. Такі заправки можуть містити більше цукру, ніж шоколадний батончик Milky Way великого розміру.

Читай U-News в Google News

Читають Коментують
Щастя уже на порозі: знаки Зодіаку, для яких кінець травня стане приголомшливим
26 464
Названий по-справжньому шкідливий продукт при високому холестерині
21 016
Названо жирний продукт, який захищає від хвороб печінки і серця
18 007
Як виглядає розкішний триповерховий маєток Тіни Кароль
17 595
Кардіологи назвали найбільш корисний для серця овоч
14 023
Неповнолітній син Кадирова вперше виступив на публіці, але ніхто не зрозумів, що він сказав - відео
13 702
Індонезієць через 12 днів після весілля дізнався, що його дружина - чоловік
11 102
Одягнув 13 сорочок, 5 пар трусів і 6 штанів: пасажир знайшов спосіб не платити за багаж у літаку
9 305
Медики назвали продукти, які здатні очистити мозок від алкоголю
9 061
Жінка із застряглим міксером у волоссі стала "зіркою" соцмереж
8 742
Чоловік 7 разів зірвав джекпот у лотереї: він поділився секретами успіху
8 327
Онкологи розповіли, які симптоми можуть попереджати про рак підшлункової залози
7 812
Як прожити довше: названо “правильне поєднання” фруктів і овочів для довголіття
7 487
Водіям назвали п’ять ознак неякісного бензину: як не угробити двигун
0
Прикордонники показали, як відбили атаку росіян, які вдавали із себе ЗСУ у Вовчанську
0
На Кубі коти взялися винищувати крокодилів: це перший доведений випадок
0
В Україні співробітникам ТЦК дозволили оглядати автомобілі
0
Невдалий ремонт: будівельники замурували у стіні "члена сім'ї" жінки (відео)
0
Як виростити ранні огірки, щоб на початку літа смакувати власним врожаєм
0
Концерт Вєрки Сердючки в Києві обурив соцмережі
0
Знав, що робить: "розумний" восьминіг обвив руку дайверки і привів її до "скарбу"
0
Чому у спеку небезпечно заправляти “під зав’язку” паливний бак автомобіля
0
Вчені з’ясували, чи втрачає оливкова олія свої властивості під час смаження
0
Коли День жінок-мироносиць 2024: дата, що означає свято й кого вітати у цей день
0
У Вовчанську окупанти розстріляли чоловіка на інвалідному візку
0
Як будували перші станції київського метро: унікальні архівні кадри з-під землі (відео)
0
Чому жінки найповільніше худнуть в стегнах, і що можна з цим зробити

Про те, чому при схудненні жінки найповільніше втрачають ...

Названо найнеслухняніших дітей за знаком зодіаку: з ними буде нелегко

Деякі діти відрізняються бунтарським характером і ...

Психолог розповів, до чого призводить відсутність інтимної близькості у жінок

Психолог Джеймс Коан, який представляє університет ...