Для стабілізації рівня цукру в крові потрібно вибирати продукти з високим вмістом клітковини, розповіла американський дієтолог Мері Сабат.
Один із таких продуктів – вівсяні пластівці, вони допомагають уповільнити перетравлення вуглеводів. Сабат рекомендує поєднувати вівсяну кашу з білком та корисними жирами.
За таким же принципом працює капуста, шпинат та листова зелень. Також засвоєння цукру уповільнюють горіхи та насіння. Крім того, для стабілізації рівня цукру в крові дієтолог радить включати до раціону грецький йогурт, який містить жир, білок та пробіотики, корисні для травлення.
Іспанський дієтолог Айтор Санчес розповів про корисні властивості імбиру. За його словами, цей продукт здатний чинити антиоксидантний ефект, а також сприяє підвищенню чутливості до інсуліну та зниженню рівня глюкози в крові.