Для людей з діабетом важливим життєвим фактором є контроль рівня цукру в крові. Деякі продукти харчування можуть тимчасово знизити рівень цукру в крові й поліпшити самопочуття.
Про це повідомила дієтолог Наталія Тарапата.
Квасоля
За словами фахівця, певні дослідження підтвердили ефект зниження абсорбції глюкози, схожий на ефект акарбози (препарат, який використовується в Європі при діабеті).
Такий продукт здатна утримувати здоровий рівень глюкози.
Оцет яблучний
Використовувався народною медициною при діабеті до появи ліків. Дієтолог каже, що він має здатність до зниження глюкози в крові, рівня інсуліну та тригліцеридів.
Також він здатен підвищувати використання глюкози клітинами м‘язів та оптимізувати дію інсуліну.
Куркума
Куркума знижує ризик переходу переддіабету у діабет при регулярному застосуванні у їжу.
Насіння льону
Окрім інших своїх властивостей здатне знижувати глюкозу в крові та рівень глікації. Варто замочити його попередньо перед вживанням, або перемолоти у кавомолці для оптимального засвоєння.
Насіння чіа
За словами експерта, підтверджена здатність насіння чіа знижувати рівні глюкози в крові.