Фахівці з’ясували, вживання яких продуктів слід уникати людям, що страждають підвищеним тиском. Виявилося, що деяка їжа, яка вважається корисною таїть в собі небезпеку для здоров’я.
Особливу небезпеку для гіпертоніків представляють перероблене м’ясо і консерви. Вони містять багато шкідливих хімічних речовин, яких немає в свіжих продуктах. Вживання в їжу такого м’яса підвищує ризик серцево-судинних захворювань.
Шкідливі м’ясні продукти
Люди, які піклуються про здоров’я, знають, які м’ясні вироби слід виключити зі свого раціону. Найбільшої шкоди можуть принести:
* ковбаса;
* в’ялений бекон;
* копченості;
* м’ясні консерви.
Особливо відзначається шкода в’яленого м’яса і консервованих продуктів. Їх легко приготувати, але вони містять багато натрію. Цей хімічний елемент підвищує кров’яний тиск. Він міститься також в консервованих бульйонах.
Так, одна банка томатного супу може містити близько 1110 мг натрію, а банка курячого і овочевого супу може містити близько 2140 мг. Крім того, стверджується, що вживання їжі з консервних банок, що містять хімічний бісфенол А (BPA), також може підвищити кров’яний тиск.