Високий кров’яний тиск підвищує ризик розвитку серцевих захворювань, так як серцю доводиться більше працювати, щоб перекачувати кров по тілу.
Згодом це може привести до звуження артерій, через що серце позбудеться насиченої киснем крові. Тому показник потрібно контролювати.
Фахівці вважають, що знизити високий тиск можна за допомогою певних інгредієнтів для сніданку. Так, для першого прийому пиши слід використовувати:
- яйця;
- овес;
- горіхи і насіння;
- нежирні молочні продукти;
- банани і ягоди.
Ці продукти знижують кров’яний тиск завдяки вмісту в них калію. За даними Американської кардіологічної асоціації (AHA), калій зменшує дію натрію, який, в свою чергу, може стати причиною розвитку гіпертонії. Більш того, калій допомагає зняти напругу в стінках кровоносних судин, що також покращує показники тиску.
Крім цього, варто звернути увагу на багаті калієм низькокалорійні продукти. Сюди входять:
- броколі;
- шпинат;
- листова зелень;
- мускатний гарбуз;
- солодка картопля;
- диня;
- ківі;
- нектарин.
Відзначається, що продукти з високим вмістом калію підходять не всім. Наприклад, вони можуть нашкодити людям із захворюваннями нирок. Тому перед їх вживанням варто проконсультуватися з лікарем.