Оливкова олія відома своїми цілющими властивостями, вона використовується в багатьох дієтах і позитивно впливає на організм. Експерти розповіли, при яких захворюваннях ця олія є обов’язковою в раціоні.
Оливкова олія багата корисними жирними кислотами. Її корисний склад дозволяє зміцнити серцево-судинну систему і не викликає гіперглікемію, тому олію рекомендовано вживати людям з діабетом та зайвою вагою.
Медики рекомендують обирати оливкову олію першого віджиму, вона захистить судини від розвитку атеросклерозу, принесе користь серцю і збереже рівень цукру в крові в межах норми.
При смаженні оливкова олія виробляє значно менше канцерогенів — ця речовина впливає на розвиток ракових пухлин. Експерти рекомендують вживати рис і картоплю з оливковою олією, так як ці продукти підвищують рівень цукру в крові, а олія зменшує негативний вплив на організм.