Дієтолог розповіла, які продукти мають антиракові властивості.
Лікар зазначила, що у темних ягодах (лохина, чорниця та ожина) міститься рекордна кількість антиоксидантів, які допомагають у профілактиці онкології.
Лікар також порекомендувала включити в раціон харчування овочі та фрукти, у складі яких є лікопін та бета-каротин. До них відносяться гарбуз, абрикоси та морква. Дієтолог уточнила, що лікопін запобігає раку простати, а бета-каротин – раку слизових оболонок та молочної залози.
Крім того, лікар порадила вживати хрестоцвіті овочі, зокрема, броколі та капусту.
"Там є сульфорафан, який теж показав себе дуже активно як протираковий засіб. Там є і клітковина, а клітковина дуже добре запобігає раку товстого кишечника", – підкреслила лікар.