Лікар-дієтолог, член національної асоціації дієтологів, нутриціологів, кандидат медичних наук Дар'я Русакова у бесіді перерахувала найкорисніші для нирок продукти.
Вона рекомендувала додати до раціону харчування продукти рослинного походження. «Це овочі, фрукти, зелень, така, як селера, кріп та петрушка. Також ягоди: суниця, полуниця, малина. Ще овочі багаті на рідину: огірки, гарбуз і кабачки», — поділилася дієтолог.
Фахівець зазначила, що раціон необхідно розбавляти та включати нежирні сорти м'яса та риби у комбінації з овочами та фруктами.
Дар'я Русакова пояснила, що не слід перевантажувати нирки великою кількістю білкової їжі. За її словами, навіть молочна продукція може бути шкідливою для нирок.
«Найшкідливіше, це жирна білкова продукція у великій кількості, велика кількість молочних продуктів, наприклад, сир. Його не можна вживати більше 300 грамів на добу», - підсумувала експерт.