Після 60 років до раціону обов’язково потрібно включити яскраво забарвлені ягоди, які за рахунок великої кількості антиоксидантів перешкоджатимуть процесу старіння. Про це повідомляє лікар-дієтолог.
«Це чорниця, ожина, журавлина, брусниця, у полуниці багато антиоксидантів. Тобто це яскраво забарвлені ягоди», – зазначила лікарка.
Лікар також нагадала, що чорниця сприяє профілактиці таких захворювань, як глаукома та катаракта. У той же час ягоди жовтого та помаранчевого кольорів, наприклад, обліпиха, багаті на речовини, що забезпечують захист від зайвої дії сонця. Крім того, вони запобігають ранньому старінню, пов’язаному з дегенеративними змінами в серцево-судинній системі, та онкологічними захворюваннями, додала лікар.