Чавунна сковорідка, до якої все пригорає, є на кухні у більшості господинь. Звісно, що готувати на такій сковороді нічого не хочеться.
На відміну від популярних сковорідок з тефлоновим покриттям, у чавунних сковорідок антипригарне покриття відсутнє. Тому до них все й липне.
А ще пригоряти може їжа на нових сковорідках чи тих, що рідко використовуються.
У наших мам та бабусь сковорідок з антипригарним покриттям ще не було, господині легко справлялися зі звичайними.
Вони знали, що сковорідку після покупки потрібно прожарити із сіллю.
Справа в тому, що на заводі чавунні сковорідки обробляють олією.
Щоб видалити залишки олії та заповнити пори, сковорідку прожарюють.
Як прожарити сковорідку?
Вимийте сковорідку з миючим засобом, витріть насухо.
Поставте сковорідку на величезний вогонь. На добре розігріту сковорідку насипте товстий шар солі як мінімум півкілограма.
Протягом півгодини потрібно прожарювати сіль, помішуючи дерев’яною лопаткою.
Потім викиньте сіль і витріть сковорідку насухо.
Після такого трюку на сковорідці пригоряти більше жодна їжа не буде.