Лікар-гастроентеролог назвала, який фастфуд є найбезпечнішим, при цьому наголосила, що регулярне вживання «швидкої їжі» може призвести до набору ваги та розвитку захворювань шлунково-кишкового тракту (ЖКТ).
За словами експерта, найзбалансованішим фастфудом є шаурма. Від такого частого перекусу не виникне хронічних проблем із ЖКГ, а також від цієї страви низький ризик порушення обмінних процесів в організмі. Однак, існує ризик отруєння.
З цією стравою найчастіше незрозуміло, за яких умов її готують, і є великий ризик «зловити» токсикоінфекцію, якщо ми беремо шаурму на вулиці. Можна взяти шаурму в ресторані, іноді її там теж готують, то ризик отруєння менший, — зазначила гастроентеролог.
Водночас, лікар стверджує, що ризик отруєння мінімальний при вживанні піци та бургерів, оскільки вони готуються на автоматизованих лініях.
Бургери зазвичай робляться у великих, системних місцях, де виробництво автоматизоване. Бургер не дасть симптомів харчового отруєння. Також я не пам’ятаю випадків, щоб хтось отруївся піццею, якщо вона не зберігається в кімнатних умовах, — додала вона.