Не всі овочі та продукти харчування корисні в сирому вигляді, а деякі навіть дуже небезпечні для організму. Експерти назвали п’ять таких – вони перетворюються на справжню отруту.
Деякі продукти варто готувати з великою обережністю, в іншому випадку можна отримати отруєння або проблеми з нирками і шлунком. До таких відноситься картопля, яка небезпечна отруйним органічним з’єднанням – соланіном.
Стручкова квасоля також входить в список, оскільки містить в собі рослинний токсин – фазин. Птах в сирому вигляді категорично заборонена до вживання через наявність бактерії Campylobacter.
Ще в списку є яйця і сире тісто. У першому випадку людина ризикує заразитися сальмонелою, а в другому небезпека криється в патогенній кишковій паличці.
Експерти рекомендую обов’язково піддавати термічній обробці перераховані продукти, щоб уникнути негативних наслідків для здоров’я.