Лимони, імбир та часник названі серед продуктів, які сприяють детоксикації крові.
Лимони. Багаті на вітамін С лимони добре підходять для боротьби з вільними радикалами. Крім того, вони мають лужний або кислотний рівень та допомагають відновлювати баланс pH в організмі – це, у свою чергу, зміцнює імунну систему.
Імбир. Цей продукт також містить велику кількість антиоксидантів, які допомагають очищати кров від токсинів та перешкоджають ослабленню імунітету.
Часник. Він має противірусні, антибактеріальні та антибіотичні властивості, а також містить речовину аліцин, що стимулює виробництво лейкоцитів – захисників організму від інфекцій. Для максимальної користі часник найкраще вживати у сирому розчавленому вигляді.
Артишок. Вони сповнені антиоксидантів та клітковини, допомагають перетравлювати жирну їжу, а також покращують роботу печінки, що нерозривно пов’язане з очищенням крові від токсинів.
Буряк. Вживання цього коренеплоду також позитивно впливає на роботу печінки завдяки вмісту такої речовини, як бетаїн. До того ж буряк багатий магнієм, залізом і вітаміном С.
Зелений чай. Містить активні інгредієнти, які ефективно сприяють детоксикації та забезпечують додаткову користь для здоров’я.
Капуста. Як багато інших овочів сімейства хрестоцвітих (наприклад, броколі, цвітна капуста), капуста містить сульфорафан – сполуку, що стимулює виведення потенційно шкідливих речовин. Також у ній міститься глутатіон, антиоксидант, який підтримує активну роботу печінки.
Свіжі фрукти. Особливо хороші у справі детоксу грейпфрути, ананаси, апельсини – вони містять багато клітковини, вітамінів, мінералів, антиоксидантів, що активізують травлення.
Бурий (коричневий) рис. Відрізняється високим вмістом клітковини, яка відіграє життєво важливу роль у правильному функціонуванні товстої кишки, а також багатий на селен, що позитивно впливає на печінку.