Почніть регулярно вживати в їжу капусту, буряк, лимони та інші продукти, що покращують очисну функцію печінки. Це не тільки допомагає зміцнити імунітет, але і перешкоджає появі ознак старіння.
Дані досліджень показують, що вживання продуктів, підданих інтенсивній виробничій обробці, що містять багато доданих інгредієнтів, таких як сіль, жир, цукор, штучні барвники або консерванти, – здатне прискорювати старіння на клітинному рівні. Численні ненатуральні компоненти такої їжі “засмічують” організм, сприяють небажаним відкладень в судинах і тканинах, збільшують навантаження на печінку. Останньою доводиться занадто багато працювати, щоб розщепити речовини ультрапастеризованої їжі.
Капуста. Є ефективним детоксикантом для печінки. Проста білокачанна капуста містить вітамін C і вітамін K і діє як проносний засіб, прискорюючи виведення токсинів. Глюкозинолати і сполуки сірки, присутні в ній, борються з накопиченням ракових клітин.
Куркума. Вона багате джерело антиоксидантів – борців з вільними радикалами і небажаними речовинами організму, що володіють протизапальними властивостями. Її споживання омолоджуючим чином діє на шкіру. Щоденне вживання склянки теплого молока з куркумою допомагає підтримувати чистоту і здоров’я системи організму, відзначають експерти.
Буряк. Підсилює “вимивання” токсинів і жовчного соку з сечового міхура і печінки. Будучи низькокалорійним, він забезпечує залізом, фолієвою кислотою, бета-каротином, вітамінами С і Е – завдяки такому набору поліпшуються очисна функція організму і процеси регенерації клітин шкіри.
Лимон. Продукт – чудове джерело вітаміну С, потужного антиоксиданту, що бореться з вільними радикалами, які можуть пошкоджувати клітини, викликаючи хвороби і старіння. Багато людей вважають, що лимони мають кислотну дію, проте насправді вони дають лужний ефект, що підтримує баланс pH і допомагає зміцнити імунну систему.
Часник. Він стимулює процеси детоксикації, проявляючи антибактеріальні, противірусні властивості. Продукт містить аліцин, який допомагає організму боротися з інфекціями, сприяючи виробленню лейкоцитів.
Імбир. Також робить більш інтенсивним видалення токсинів і жирів, що накопичуються в печінці. Його антиоксиданти допомагають запобігти пошкодженню клітин вільними радикалами, гальмують настання старіння.