Рослинні олії всі використовують для приготування їжі, найчастіше на них смажать продукти. Ще їх використовують для приготування салатів, закусок. Але, потрібно знати, що не всі олії якісні та безпечні, проте їх можна дуже просто перевірити в домашніх умовах.
Редакція FoodOboz ділиться корисними порадами, як перевірити в домашніх умовах олію, передає Обозреватель.
1. Йод
Налийте олію у склянку і капніть одну краплю йоду. Крапля йоду повинна зберігати свою форму і на поверхні тривалий час. Але, якщо вона розтікатиметься або відразу йде на дно, це означає, що олія має шкідливі домішки.
2. Сіль
Всипте в 50 мл олії чайну ложку солі без гірки, перемішайте і спостерігайте, якщо сіль розчинилася, це означає, що в ній є вода, якщо олія якісна і без домішок сіль не повинна розчинитися.
3. Серветка
Візьміть склянку, налийте трохи олії на дно склянки, а зверху накрийте склянку серветкою і ненадовго переверніть дном догори. Якщо на серветці з'явиться круглий олійний слід і не буде розтікатися, це говорить про те, що олія без води, якщо воно буде розтікається за межі кола – олію розбавили водою.