Використовуйте окремі дощечки та посуд для сирого м’яса, птиці та морепродуктів.
Продукти будинку можуть забруднюватися шкідливими токсинами, хімічними речовинами та містити хвороботворні бактерії, віруси чи паразити, що є причиною понад 200 різних недуг – від діареї до онкологічних захворювань, передає ТСН .
Правильна обробка, підготовка та зберігання харчових продуктів може зменшити ризик харчових отруєнь та інших недуг, пов’язаних із їжею.
Пам’ятайте правила безпеки харчових продуктів удома:
- Мийте руки протягом 20 секунд водою з милом до, під час та після приготування їжі та перед вживанням страв.
- Мийте посуд, дощечки для різання, стільниці і т.д. мильною водою.
- Обов’язково промивайте овочі та фрукти проточною водою перед вживанням.
- Використовуйте окремі дощечки та посуд для сирого м’яса, птиці та морепродуктів.
- Зберігайте сире м’ясо, птицю, морепродукти та яйця окремо від усіх продуктів у холодильнику.
- Купуйте кухонний термометр. Тільки так ви зможете точно перевірити температуру, за якої готується їжа.
- Розморожуйте продукти безпечно в холодильнику або холодній воді або мікрохвильовій печі.
- Вибираючи продукти в магазині або на ринку, слідкуйте за тим, щоб вони не були пошкоджені.