Дієтологи радять не викидати шкірки мандаринів. У них міститься багато корисних речовин, а вітамінів С, А та Е навіть більше, ніж у м’якоті.
Крім того, шкірка мандаринів має багато лікувальних якостей. Тому їх можна використовувати для покращення здоров’я.
Поліпшують апетит. Шкірка цитрусових багата на розчинні й нерозчинні волокна. Вона може сприяти здоровому травленню та контролю апетиту. Приготовлений відвар із сушених скоринок мандаринів та квітів ромашки сприяє покращенню роботи кишківника та підшлункової.
Перешкоджають розвитку запалення. Шкірки мандаринів містить антиоксиданти, такі як флавоноїди та каротиноїди. Вони захищають клітини від ушкоджень вільними радикалами та перешкоджають розвитку запальних захворювань, особливо інфекційних.
Омолоджують шкіру. Мандаринові шкірки використовують для догляду за шкірою, тому що в них містяться вітамін C та інші поживні речовини, які можуть бути корисними для здоров’я та омолодження шкіри.
Зменшують симптоми кашлю. Відвар мандаринових шкірок з медом використовують при лікуванні кашлю. Однак пити його треба обережно: і шкірка, і мед є сильними алергенами. Тому цей лікарський засіб підходить не всім.