Медики розповіли про несподівані лікувальні властивості моркви, про які багато хто не знав. Цей овоч не тільки корисний, але і низькокалорійний, тому не загрожує стрункості фігури.
Вживати моркву рекомендовано як в сирому, так і в приготованому вигляді, оскільки навіть термічна обробка не позбавляє овоч корисних характеристик. Продукт багатий бета-каротином, позитивно впливає на зір, метаболізм і імунітет в цілому.
Крім цього, вітамін A відіграє значиму роль у формуванні скелета, а також зубів і нігтів. Якщо регулярно включати моркву в свій раціон, можна поліпшити стан шкіри і волосся.
Істотну користь вітаміни, які містяться в овочі приносять в ході вагітності. Налягати на моркву слід чоловікам зі слабкою ерекцією, тим, хто веде малорухливий спосіб життя, і при запорах. Втім, є й протипоказання, наприклад, морквяний сік у великих обсягах створює навантаження на підшлункову, тому при захворюваннях печінки і ШКТ овоч краще вживати помірно.