На його створення знадобилося 250 годин та 15 кг цукру, крім інших інгредієнтів. Найскладніше для кондитерки було створити очі та вії монарха.
Торт кондитерки Емми Джейн з Південного Уельсу, Велика Британія, схоже, обійде за популярністю інший неймовірний торт, зроблений у вигляді весільної сукні, повідомляє Шуба.
Емма створила солодкого короля Чарльза практично на повний зріст, чим потішила шанувальників королівської родини. За основу вона брала образ монарха під час його коронації.
З бісквіта й цукрової пасти кондитерка відтворила голову та корону монарха. І це було найскладнішим етапом роботи. Обличчя Його Величності вона виліпила із шоколаду для ліплення, використовуючи рисові пластівці та зефір.
Корона Чарльза прикрашена 2500 кристалами зодіаку. Їстівними кристалами стали рубін та сапфір, виготовлені з темперованого цукрового ізомальту та цукрової пасти.
На створення солодкого Чарльза Емма знадобилося 250 годин кропіткої роботи та такі основні інгредієнти: 60 кг цукрової пасти, 300 яєць, 15 кг борошна, 15 кг вершкового масла та 15 кг цукру.