Корисні овочі в певних випадках можуть виявитися для організму шкідливими – вони набувають властивості, котрі негативно впливають на здоров’я. Медики розповіли, з якими овочами слід бути дуже обережними.
Фахівці звертають загальну увагу на картоплю. Для здоров’я найкорисніше їсти молоду картоплю, але вона доступна лише в певний сезон. Чим довше зберігається картопля і чим старше вона стає, тим вище її глікемічний індекс, пов’язаний з властивістю продукту підвищувати цукор в крові.
Баклажан. При виразковій хворобі, гастриті або схильності до розладів шлунка краще виключити баклажани з раціону. У баклажанах міститься багато важко перетравлюваних волокон – при недостатньо міцному шлунку їх вживання напевно нашкодить здоров’ю. Крім того, в шкірці овоча є соланін, котрий негативно впливає на нервову систему.
Також медики розповіли про підступність петрушки. Виявилося, що ця зелень аж ніяк не нешкідлива для здоров’я. Петрушка може активно збирати шкідливі нітрати і її вживання може спровокувати появу судом, мігрені, хвороб нирок і печінки.
Незважаючи на безліч корисних властивостей болгарського перцю, деяким людям даний овоч протипоказаний. Груба клітковина, що входить до його складу, може нашкодити тим, у кого присутні виразка, гастрит або геморой. Також перець сприяє зниженню артеріального тиску, тому людям з гіпотонією він не підійде. Утриматися від вживання перцю також варто алергікам через надмірну кількість вітаміну С і ефірних масел.
Крім цього, медики виділили шпинат. За їх словами, в ньому міститься багато щавлевої кислоти, що шкідливо для страждаючих недугами печінки і нирок.