Група вчених з Саудівської Аравії і Єгипту встановила, що прийом екстракту з насіння вівса вкрай позитивно впливає на поліпшення ліпідного обміну.
Експеримент проводився над щурами, що страждали індукованою гіперліпідемією через введення в їх раціон жирної їжі. При даному захворюванні в організмі спостерігається аномально висока кількість холестерину.
Після додавання в корм тваринам корисного складу відбулося поліпшення, настала нормалізація функції печінки. Слідом за цим фахівці обстежили кров і зразки тканин гризунів і встановили, що овес надав позитивний терапевтичний вплив.
Вчені зробили висновок, що досліджуваний продукт можна використовувати з метою зниження в крові небезпечного компонента. Страви з великою кількістю жиру завдають здоров’ю значної шкоди, так як здатні спровокувати різні захворювання.