Лікар-дієтолог розповіла про суп, який не слід вживати людям, які страждають від хвороб серця, гіпертонії, ожиріння та захворювань шлунково-кишкового тракту. Це – солянка. Від неї краще взагалі відмовитися, якщо вам дороге ваше здоров'я.
Традиційні інгредієнти солянки — це, зокрема, ковбаси, сосиски та копченості, які містять шкідливі для здоров'я насичені жири. Вони особливо протипоказані людям, які мають хвороби серцево-судинної системи. Та й загалом — ковбаса суперечить усім системам здорового та збалансованого харчування.
Інші інгредієнти солянки не кращі — наприклад, соління, лимон та каперси не можна вживати людям, які страждають від гастриту, виразки шлунка та хвороб підшлункової залози. Солянка - надто агресивний для шлунково-кишкового тракту суп.
"Якщо у вас є проблеми зі шлунком та кишечником, проблеми з серцем чи ожиріння, то солянка вам протипоказана. Іншим людям теж варто переглянути свої дієтичні уподобання та відмовитися від цієї шкідливої та відверто небезпечної для здоров'я страви”, — зазначила дієтолог, додавши, що якщо додані в солянку продукти тваринного походження були виготовлені з тварин, яких підгодовували антибіотиками, то суп стає ще шкідливішим.