U-News » Здоров'я » Названі п’ять продуктів, які стають кориснішими після приготування
Всі новини

Названі п’ять продуктів, які стають кориснішими після приготування

Медики назвали п’ять продуктів, які після приготування стають більш корисними. Думка про те, що термічна обробка зводить нанівець позитивні властивості тих чи інших страв, актуальна не у всіх випадках.

Буває і так, що за рахунок приготування продукту можна поліпшити його подальшу засвоюваність організмом. Це вірно для моркви, що служить джерелом бета-каротину. Якщо з’їсти овоч сирим, корисна речовина надійде в організм тільки частково, поки теплова обробка забезпечує більші обсяги пігменту.

Гриби мають в складі вітаміни, білок, а також багато мінеральних речовин. При приготуванні продукту в рослинній олії його харчова цінність зростає, а організму стає простіше засвоювати важке частування.

Шпинат багатий оксалатами, що перешкоджають “всмоктуванню” заліза. При поїданні його в сирому вигляді засвоюваність металу складає всього 5%, але після приготування цей показник зростає.

Від термічної обробки менш корисними не стануть і помідори, що містять лікопін. Останній ефективний для профілактики онкології і серцево-судинних недуг. Готування дозволяє збільшити рівень лікопіну в томатах, підвищується і його засвоюваність.

У спаржі за рахунок приготування можна підвищити обсяги поліфенолів, а ще зростає концентрація вітаміну A і лютеїну.


Читають Коментують
Україномовний курйоз трапився з британкою в Києві: це запам'ятає не лише вона
24 851
Чоловік вперше за 15 років збрив бороду: реакція доньок ошелешила всіх
23 887
Які 6 продуктів найбільш шкідливі для печінки: контролюйте їх вживання вже зараз
21 597
Індексації пенсій проводилися неправильно: тисячам українців можуть перерахувати виплати
19 830
Про швидкий серцевий напад попередять чотири малопомітні симптоми
14 492
Названий сухофрукт, що покращує захист кишечника від появи ракових пухлин
14 075
Гроші більше не прийдуть: в Україні масово скоротять кількість пільговиків
13 713
Шість змін в роботі організму, якими може проявлятися рак підшлункової залози
13 201
Проти тромбів і холестерину: чим корисний один популярний овоч
12 936
Через це проходить кожен: українка записала смішне, але життєве відео з поїзда УЗ
12 084
Вбиває до мільйона людей щороку: яка тварина є найсмертоноснішою в світі
11 576
Хто повинен платити за повірку лічильників води і кому доведеться купувати новий прилад
10 597
Маленьке місто: який вигляд має будинок, де живе 20 000 людей
10 107
Медик назвав несподівану ознаку серйозної хвороби, яку видно на шкірі
0
Не відкладайте збирання картоплі. Коли краще викопувати бульби, щоб не згнили
0
"Мені страшно": матір моделі Марії Ковальчук заявила про погрози від російських мажорів
0
Який плавлений сир не варто купувати: список шкідливих добавок у складі
0
Чому у грошового дерева опадає листя: які причини і що робити
0
Чому не можна витирати поверхні папером: не робіть типові помилки
0
Іво Бобул висловився про Путіна після зустрічі з ним і коли востаннє говорив з Кучмою
0
Що робить нещасними різні знаки зодіаку: астрологи розкрили секрет
0
Вчені перерахували популярні напої, які підвищують артеріальний тиск
0
Отруйні продукти на столі: що може бути небезпечним у щоденному раціоні
0
Дженніфер Лопес відсвяткувала 56-річчя у відвертій сукні
0
«Мою маму обзивав»: Усик назвав єдиного боксера, до якого відчуває особисту неприязнь
0
Дієта для зайнятих: як правильно харчуватися, коли немає часу
0
Чи правда, що чим більше порно ви дивитеся, тим більше у вас сексуальних проблем

Порнографія вже давно є предметом палких суперечок, від ...

Починають шукати це на стороні: п'ять речей, яких не вистачає чоловікам у шлюбі

Кожній парі здається, що у них точно все буде добре. Але ...

Лікарі застерігають: на тілі є точки, яких краще не торкатися

Погодьтеся, є щось майже медитативне у спробі «навести лад» ...