Вівсянка вважається однією з найпопулярніших круп, яку люблять готувати більшість людей. Вона містить вітаміни та мінерали, але варто знати, що не всі види цієї крупи справді корисні.
Нутриціолог Ганна Бойко не рекомендує вибирати вівсянку швидкого приготування, яку досить просто залити окропом. У такій крупі практично відсутня будь-яка харчова цінність.
Однак цей тип вівсянки можна вживати людям, які мають захворювання шлунково-кишкового тракту, такі як гастрит, виразка чи ерозія.
Дітям до 3 років все ж таки варто давати саме цю швидкорозчинну вівсянку, оскільки їх організм ще досить вразливий. Однак краще відмовитися від вівсянки з грубою клітковиною.
Краще купувати вівсянку, на якій вказано час приготування від трьох хвилин і більше. Тобто, варто вибирати крупу, яку потрібно варити, а не просто заливати окропом.
Цей продукт є надзвичайно корисним, адже містить вітаміни А, групи B, Е, К, РР, а також низку важливих мікроелементів, таких як магній, калій, йод, фосфор та інші. Крім того, ця каша багата рослинним білком, клітковиною та амінокислотами.