Поживна рідина курячого або овочевого бульйону легко втамовує голод, а тому ця страва незамінна для тих, хто стежить за своєю фігурою. При цьому організм насичується клітковиною, яка допомагає вивести шлаки і токсини.
Такі супи швидко і легко засвоюються, організму не потрібно докладати багато зусиль, для того, щоб їх переварити, тому супи важливо вживати при застуді. Звичайно, це не стосується наваристого борщу на декількох видах м’яса з салом.
Однак в цьому питанні є свої підводні камені. Деякі підприємці, вирощуючи тварину, годують її антибіотиками або гормональними препаратами, які при нагріванні потрапляють в їжу. Тому, щоб не нашкодити своєму здоров’ю супом, краще варити його на другому бульйоні: після закипання води з м’ясом, рідину потрібно повністю злити, знову залити чистою водою і приступати до приготування.