Більшість вважає, що корисне харчування коштуватиме досить дорого. Проте дієтолог Оксана Скиталінська розвіяла цей міф. Фахівець назвала корисні продукти, доступні практично всім.
Проста їжа може бути смачною та насичувати організм енергією. Про це пише у своєму Facebook дієтолог Оксана Скиталінська. Експерт з харчування каже:
А тепер беремо зварену в мундирі картоплину, не гарячу, а охолоджену до кімнатної температури, щоб стала щільною, розрізаємо. Поруч кладемо шматок жирної скумбрії або оселедця. І салат зі свіжої чи квашеної капусти. А на десерт – чорні ягоди та чорна кава.
Картопля "в мундирі" - це резистентний крохмаль, тобто стійкий до миттєвого засвоєння у вигляді молекул цукру. Це дуже складні повільні вуглеводи. За словами дієтолога, він не піднімає рівень цукру в крові, корисний для бактерій, що живуть у товстому кишечнику. У картоплі є всі 20 амінокислот, хоча їх там мало.
Скумбрія чи оселедець – це білок, який дає енергію, запобігає злипанню тромбоцитів, бере участь у освіті жовчі, сприяє синтезу нейронів.
Капуста - джерело сульфонарану та індол-3-карбінолу. Ці речовини сприяють нормальному циклу всіх фаз детоксикації в печінці, мають протизапальний та антираковий ефекти, живлять корисну мікрофлору. Як пояснює Оксана Скиталінська, ягоди та кава – подвійні поліфеноли.