Хірург-онколог заявив, що нам варто відмовитися від рафінованої соняшникової олії, оскільки вона здатна провокувати розвиток онкологічних захворювань.
Отримана після рафінації олія піддається впливу гексану і бензину, які неможливо повністю вивести з продукту, сказав лікар. Далі, під впливом високих температур, наприклад, при смаженні, в ній утворюються канцерогенні речовини, які вбираються в продукти і потрапляють в людський організм.
– Рафінована олія містить величезну кількість трансжирів, які накопичуються в організмі, і з часом надлишок даних речовин призводить до розвитку різних захворювань і, звичайно ж, раку, — повідомив лікар.
Він рекомендує замінити соняшникову рафіновану олію на оливкову-вона якраз містить багато антиоксидантів (актеозиди гідроксітіртзол, тирозол, фенілпропіонові кислоти), які перешкоджають розвитку пухлин.
– Були дослідження, в яких доведено, що ці речовини безпосередньо перешкоджають розвитку раку на початкових стадіях. Також в оливковій олії містяться секоірідоїди і лігани, які пов’язують з уповільненням розвитку раку, — написав лікар.
Раніше лікар зазначав, що головна ознака агресивних форм раку шлунково-кишкового тракту — слизоутворення.