Не всі чаї однакові корисні, особливо коли мова йде про діабет 2 типу. Однак фахівці стверджують, що правильний ранковий напій покращує чутливість до інсуліну, який є ключовим фактором у профілактиці захворювання.
Лікарі пояснили, що інсулін дозволяє клітинам організму засвоювати глюкозу, щоб використовувати її як енергію. У разі інсулінорезистентності, клітини не реагують на гормон, в результаті чого в крові починає накопичуватися цукор.
Справитися з цим станом допоможе чорний і зелений чай, а також улун. За словами фахівців, в них міститься велика кількість поліфенолів, які підвищують активність інсуліну більш ніж в 15 разів.
При цьому лікарі не рекомендують додавати в чай молоко, так як воно знижує його ефективність. «Немолочні вершки і соєве молоко також знижували реакцію на інсулін», – додали дослідники.