Згідно з нещодавно проведеними дослідженнями, депресія може бути нерозривно пов’язана із запаленням всередині організму. Професор Пітер Віштон пояснив, які продукти необхідно вживати, щоб його зменшити і вийти з цього стану.
За словами професора, в раціон варто додати ферментовану їжу. Він пояснив, що мова не йде про алкогольні напої. Спосіб ферментації використовується при виробництві великої кількості продуктів, в тому числі йогурту, кімчі і квашеної капусти. Лактобактерії, які містяться в них перетворюють крохмаль і цукор в молочну кислоту.
Результати дослідження показали, що частота виникнення депресії у людей, які регулярно вживають ферментовані продукти, набагато нижче.
Існує ще один науково обгрунтований метод зниження депресії. Йдеться про фізичні вправи. Вони досить ефективні для стимуляції серотоніну, який також називають «гормоном гарного настрою».
При легкій депресії можна використовувати перераховані способи. Але якщо вона стає важкою і зберігається протягом декількох тижнів, слід звернутися за лікуванням до професіонала.